OMGEVING

Museumkwartier is de naam van ruwweg het gebied Oudegracht/Nieuwegracht en omliggende straten. Dit gebied bestaat uit Middeleeuwse grachten met unieke werven en kelders, hofjes, kerken en musea. Vanuit onze gastenkamer zijn alle musea perfect te voet te bereiken. Museum Speelklok tot Pierement (www.museumspeelklok.nl) op 3 minuten wandelen, het Centraal Museum met het Dick Brunahuis (www.centraalmuseum.nl) op 5 minuten en het Spoorwegmuseum (www.spoorwegmuseum.nl) op 10 minuten.

De Oudegracht is beroemd vanwege de unieke werven met de bijbehorende werfkelders. Deze kelders die vroeger gebruikt werden als opslagruimtes zijn tegenwoordig vaak restaurantjes met terrassen op de werven met prachtig uitzicht over het water.  Ook vanuit de gastenkamer heeft u een uniek uitzicht over de gracht en haar werven.

Natuurlijk zijn er ook op straatniveau vele winkels en horecagelegenheden met voor ieder wat wils. Van gezellige bruine kroeg tot mooie Franse brasserie, van muziekcafé tot exotisch restaurant, alles is binnen handbereik.

Wij adviseren u graag om van uw verblijf in Utrecht een onvergetelijk verblijf te maken.

Joseph Rovers (1893 – 1970) poster gemaakt in 1929